Jag vet vad jag vill!

IMG_2701Ytterligare en härlig morgon har grytt. Förutom ett, eller två nattliga toalettbesök så sover jag riktigt gott här. Det blir inga sena kvällar då de flesta restauranger och ställen stänger vid 22. Så denna nattuggla kommer oftast hyfsat i säng och vaknar pigg redan klockan sju på morgonen. Men då brukar jag ligga och dra mig, läsa lite eller svara på meddelande på WhatsApp eller Facebook.

Livet är riktigt härligt nu och jag mår så bra. Magen är lugn och stabil, ryggen känns mjuk och smidig och jag är full av energi. Det märks att detoxkuren, yogan, meditationen, maten och massagen gör sitt. Jag var lite orolig först när jag under tredje dagen på fastan kände starka kramper och brännande värk från överdelen av magen. Jag pratade med kursledaren och hon sa att det var normalt att få såna reaktioner. Vetegräs, probiotikan och den gröna juicen som vi drack innehåller en hel del syror som kan vara känsliga för magen. Vattnet från kokosnöten kan också ge en del gaser förklarade hon. Jag blev därför också lite besviken när jag efter den riktiga tarmsköljningen fortfarande kände mig lite svullen i magen. Men när jag väl började äta så smått i torsdags, svarade magen bra och energin kom tillbaka. För är det något som kan dra ner en, så är det när ens centra, mage och rygg, inte är i balans.

Jag undviker som vanligt mjölkprodukter, men försöker nu också undvika gluten. Gluten har visat sig påverka alla människor vare sig man lider av glutenkänslighet eller ej. Detta genom att skapa hål i tarmväggen vilket i sin tur kan leda till matkänsligheter och autoimmuna sjukdomar. Personer som har problem med IBS, Chrons eller andra inflammatoriska tarmsjukdomar har ofta visat sig ha problem med gluten och har visat förbättring när gluten utesluts ur kosten. Men visst har det slunkit ner en toast till frukost då och då. Jag är ju inte mer än människa 🙂

Jag tänkte också till en början att jag skulle undvika att dricka kaffe, men det där morgonkaffet är för gott. Och jag dricker egentligen inte mer än den koppen så det känns okej och magen hanterar det.

IMG_2721Men socker och alkohol undviker jag i bästa mån och det är ganska lätt här. Det finns underbart goda frukter, smoothies, fräscha sallader och rawfoodmat erbjuds i varenda hörn. Jag har också upptäckt deras bakverk och alternativen till ”Delicatobollar” smakar ljuvligt. De kallar dem för ”energiballs” och är gjorda på dadlar som sötning och innehåller raw choklad, nötter och andra godsaker. En och annan sådan slinker ner och ger perfekt energi innan, eller efter ett yogapass. Skulle vara kul att lära sig laga rawfood, men kurserna är jämförelsevis ganska dyra här.

Inte minst mår jag bra av de härliga människor jag har träffat här. Jag bor granne med en svensk kille ifrån Kristinehamn och en ifrån Amsterdam. IMG_2673Vi har riktigt roligt ihop, pratar om allt mellan himmel och jord och det känns som om vi har känt varandra längre än vi har. Alla är vi här av olika anledningar och vi respekterar varandras integritet och behov av att vara själv. Men det är väldigt skönt att vakna upp och veta att man har någon att äta frukost eller hänga med, om man vill.

Det är inte svårt att lära känna nya människor. Här är många som reser själva och är öppna för nya möten. I söndags satte jag mig på ett kafé med min dator för att göra några skrivuppgifter till skolan. Platsen bredvid mig byttes ut av diverse människor under dagen och jag hamnade i några intressanta samtal. Bytte även telefonnummer med en pensionerad kvinna ifrån Australien som visade sig vara mamman till ägarinnan av kaféet.

Jag känner mig hemma och jag inser att jag har lätt för att skapa den känslan på flera ställen. Tryggheten kommer inifrån och lyckas man hitta den är allt möjligt. Jag inser också att jag vill leva ett mer fritt liv. Att efter detta året börja arbeta och stressa på ett kontor igen, känns väldigt avlägset nu. Jag började nyss läsa bästsäljaren, 4 timmars arbetsvecka, av Timothy Ferris. IMG_2723En riktig bladvändare som inspirerar en att tänka annorlunda och omdefiniera sättet som vi idag arbetar på. Jag fastnade på sidan 62 och fick en stark aha-upplevelse (se nedan). Jag har alltid funderat mycket på vad jag vill bli ”när jag blir stor”, men jag inser att jag nog aldrig riktigt kommer veta det, eller att det ens är viktigt och håller fullständigt med Timothy Ferriss. Jag ska istället fokusera på frågan: Vad tycker jag är spännande?

IMG_2722När jag tänker tillbaka på vad jag har jobbat med så är det inom många olika yrken; städare, cafébarista, fiskförsäljare, korvförsäljare, glassförsäljare, bartender, hydraulslangsmontör, turistbyråmedarbetare, reseguide, massör, säljare, produktionsledare, projektledare, potatisplockare, jordguppsplockare och industriarbetare. Jag har även praktiserat som friskvårdskonsulent, hotellreceptionist och resebyråförsäljare. Det har gett mig otroligt mycket att arbeta inom så vida branscher och möta alla dessa fantastiska människor. Och det är precis det jag tycker om, som är viktigt, sant och spännande för mig.

Jag har aldrig varit en karriärist och är inte speciellt intresserad av materiella ting eller mycket pengar. När jag var liten sa jag alltid att jag ville bli chef och det vill jag fortfarande, men chef över mig själv och mitt liv. Nya upplevelser, kurser, äventyr och utvecklande samtal och möten med inspirerande människor är det som intresserar mig och gör att jag känner mig levande. Min bucketlist blir längre och längre, idéer och infall kommer till mig. Så det är bara att fortsätta leva efter den.

Eftersom jag inte i nuläget har ett jobb att komma hem till har jag tankar om att hyra ut min lägenhet längre och börja med att hyra något billigare under några månader. Funderar på att söka ett sommarjobb när min skrivkurs är slut, sen får vi se. Vill inte planera för långt fram eller för mycket, allt kan förändras och jag försöker leva här och nu. 

IMG_2690Det jag med säkerhet vet är att jag vill återvända till Bali och Thailand. Jag vill vistas utomlands varje år, under en längre period, precis som nu. Reflektionsavståndet är viktigt och ger mig så mycket perspektiv på livet. Jag vet också att jag älskar att glädja andra och dela med mig av det jag upplever. Jag har också förstått att det tas emot väl och att jag har förmågan att inspirera andra. En dröm hade varit att dessutom kunna tjäna pengar på det. Vem vet, det kanske blir sant en dag?

Kärlek från Bali

4 tankar om “Jag vet vad jag vill!

 1. Herre min hatt Jenny! Jag blir alldeles pirrig när jag läser det du skriver! Du kommer till så många insikter och det är otroligt spännande att få följa med på din inre resa.

  Känner mig inspirerad och hoppas på att jag själv kommer kunna göra något liknande någon gång i framtiden….

  Grattis till ditt nya liv! Kram kram /T

  Gilla

  • Åh, Therese, vilket underbart uttryck, ”herre min hatt”, det var längesen jag hörde =) Stort tack, blir så himla glad och rörd av dina ord. Jag delar mer än gärna med mig. Och du bara vill tillräckligt så lovar jag att du kommer kunna göra din egen resa när tiden är rätt =) Stor kram ❤

   Gilla

 2. Jag är så imponerad av det du gör, och blir väldigt inspirerad av din läsning, Jenny. När du kommer hem får vi träffas å prata mer. Kram Lotta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s