Antar du utmaningen?

godast tankarNär höstmörkret faller och det är rått och kyligt ute, kan det lätt hända att dagarna känns tyngre och livet inte lika roligt. Men då gäller det att hitta ljuspunkterna i vardagen. Jag hade själv några motiga dagar här efter att jag anlände i Sverige i tisdags. Inte så konstigt heller kanske. Jag åkte från sol, värme och sällskap, till kyla, mörker och en tom stuga. Men med hjälp av givande samtal och umgänge med goa vänner, dans, träning och goda tankar, lyckades jag vända humöret snabbt. Egentligen behövs det inte så mycket. Det viktigaste är att bryta sina tankar. Lättare sagt än gjort kanske, men det är som med det mesta man vill nå framgång i, man får helt enkelt träna och träna.

Igår söndag var jag på Bodybalance, ett träningspass där man blandar Yoga, Thai chi och Pilates. Jätteskönt för kroppen och framförallt för ryggen nu efter mitt ryggskott. Instruktören avslutade med att prata just om positivt tänkande. Hur viktigt det är att påminna sig om det positiva som händer en, istället för att fokusera på det negativa som sker. Hon menade på att oavsett om man har haft en skitdag, kan man ändå lyckas hitta något positivt som har hänt och försöka fokusera på det. På så sätt hjälper man hjärnan att tänka positivt. Det sägs ju att det krävs 10 goda tankar för att slå bort en negativ. Instruktören utmanade oss att varje dag skriva ner minst tre positiva saker som hänt under dagen över en tid. Jag antog utmaningen och påbörjade med att skriva ner:

Tre positiva saker om gårdagen
Jag hade en effektiv studiedag och fick gjort klart alla uppgifter jag planerat.
Nöjd över Bodybalancepasset som gav mig en skön känsla och träningsvärk i kroppen.
Kände mig fin efter att min frisörvän satt nya slingor i mitt hår.

Tre positiva saker från idag
Äntligen fått tvättat all tvätt efter Italien.
Dansat jazzdans, blir så lycklig av det!
Skrivit på min blogg, det är roligt att skriva och få dela med sig.

Jag har tänkt att fortsätta att skriva ner minst tre positiva saker varje dag från och med nu fram till 1e december. Vem vet, det kanske blir fler än tre och jag kanske fortsätter att skriva därefter. Men jag kommer inte att lägga ut de på bloggen varje dag, utan jag samlar nog dem och skriver ett inlägg för hela veckan. Det kanske till och med blir än mer effektfullt, att få se hela veckans positiva lista på en och samma gång?!

Och vad säger du, antar du också utmaningen?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s