Då kan jag kalla mig egenföretagare :)

Utmaningens och företagandets år har tagit fart! Torsdagens alla hjärtans dag är en dag jag sent kommer att glömma! Dagen då jag äntligen fick besked av skatteverket att jag är godkänd för FA-skattesedel och kan börja fakturera. Det är nu resan med mitt företag, Sandros feelgood, börjar på riktigt. Pirrigt, spännande, kul och lite läskigt.

Det har gått ett tag sedan jag skrev mitt senaste inlägg och jag har fått nyfikna förfrågningar från flera håll hur det går med mitt företag. Jag har arbetat en hel del i kulisserna de senaste veckorna och medvetet väntat på den här dagen för att offentliggöra hur jag nått hit och hur jag tänker bygga upp mitt företag.

COACHNING OCH MASSAGE
Förutom att jag började året med en rejäl mansförkylning och blev sängliggande några dagar så fick jag också färdigställt min affärsplan och budget. Denna skickade jag in till arbetsförmedlingen för bedömning och efter intervju med ett konsultbolag, ETU, som samarbetar med arbetsförmedlingen blev jag godkänd för starta eget bidrag. Ett delmål avklarat och ansökan till FA-skattesedel skickades iväg. I väntan på svar upprättade jag under tiden ett samarbete med Flexmassage där jag kommer att arbeta som underleverantör med massage. Det är inte alla som vet att jag sedan 2005 är Diplomerad massör och Friskvårdskonsulent. En vilande yrkeskompetens som nu väcks till liv igen och vilken fantastisk start det har varit. Såväl med ägarna till företaget, Elin och Patric som båda har varit så positiva och stöttande till att jag själv startar upp eget, som till de goa kollegor jag fått möjlighet att lära känna lite bättre under en kickoff och spahelg i Bokenäs och inte minst med massageklienterna där jag fått otroligt tacksam respons på min massage och flera personliga bokningar.

Det känns som en ypperlig möjlighet att få arbeta med människor på ett holistiskt sätt där jag får använda hela mig själv för att hjälpa andra till ett bättre mående såväl psykiskt som fysiskt. Allt hänger ju ihop. Så förutom coachning kan du nu även boka mig eller någon av mina grymma kollegor för massage här: flexmassage.se.
FRAMTIDA ERBJUDANDEN
Redan i mars kommer jag fortbilda mig inom stresshantering, qigong och mindfulness. Jag för också i dagsläget en dialog med ett nystartat företag som coachar ungdomar och har ett potentiellt samarbete med ett friskvårdsföretag på gång. Det är det som är så roligt med att driva eget, jag kan bestämma själv vad för uppdrag jag önskar hoppa på och vilka jag vill samarbeta med. Jag börjar mitt företagande med coachning och massage men i min affärsplan har jag skrivit ner en framtid som även innefattar föreläsningar och kurser och ett än mer platsoberoende företagande. Jag är nyfiken och öppen för förslag på uppdrag och samarbeten så sitter du på något som du tror skulle passa mig, skicka ett PM till: sandrosfeelgood@gmail.com.

MIN FÖRETAGSLOGGA BLIR TILL
Min företagslogga, överst på sidan, är framtagen tillsammans med Hedvig Kylberg, en vän och före detta reklamkollega från ICA Reklam som arbetar med grafisk formgivning. Kika gärna in på hennes hemsida här: heddesign.se Att jag skulle bygga mitt företag på mitt efternamn och min mammas föräldranamn kändes som en självklarhet. Sandros är inte bara mitt efternamn utan även ett naturfenomen som med ett annat namn kallas för Ökenros och som har bildats av sand, vatten, vind och sol i öknen. Det är en sten för hjärtchakrat som sägs öka din kreativitet, stärka ditt självförtroende/självkänsla och motivera dig att söka de rätta svaren. Den uppmuntrar dig till att låta ditt hjärta blomma och det är precis det här jag vill förmedla. Jag vill hjälpa människor att blomma ut och våga vara sig själva fullt ut och därav valde jag också att ha med en ros i full blom i min logga som en symbol för detta. Ordet feelgood har hängt med mig ända sen jag startade denna blogg. Det kändes som ett naturligt val och ord att ha med och som representerar den feelgoodkänsla jag vill hjälpa till att sprida. Färgsättningen däremot var svårvald. Hedvig hade gjort flera kreativa färgsättningar och jag hade svårt att bestämma mig. Men efter många överläggningar med vänner och Hedvig landade jag slutligen i den nuvarande och känner mig nöjd.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så är jag inställd på att det inte bara är en dans på rosor att driva eget företag utan kommer även innebära utmaningar, tålamodsprövningar och dalgångar. Och trots att jag det senaste har haft en period av flow där det ena har gett det andra och jag har känt av att jag är på rätt väg har jag även fått uppleva dalgångar i form av ensamhetskänslor, tvivel och grubblande. Min sensationssökande sida älskar allt nytt som hänt och händer med flytt, nytt jobb, nya kollegor, klienter, relationer och platser men min högkänsliga sida hänger inte alltid med i svängarna och har behov av trygghet, att landa och grunda sig mellan varven. Det är här jag behöver lyssna mer inåt, ta pauser, omge mig med kärleksfulla människor som förstår och skapa rutiner för att jag ska hålla ihop hela mig och få balans.

För att hjälpa mig själv med detta har jag upprättat ett mentorskap under tolv månader där jag får hjälp med stöttning av diverse företagsfrågor. En gång i månaden har jag tid för kraniosakral massage och coachning och på mitt kylskåp har jag satt upp en påminnelse om varför jag har startat min resa som egen företagare:

VARFÖR EGET FÖRETAG?

– Styra min egen tid
– Uppleva mer frihet
– I största mån platsoberoende
– Arbeta med något meningsfullt
– Kunna välja vem jag arbetar med
– Tjäna pengar på mig själv
– Bygga upp en verksamhet där en stor del av inkomsten på sikt kommer vara passiv

Det här var en sammanfattning om hur mitt år har börjat och hur mina företagsplaner under 2019 ser ut. Nu är jag nyfiken över att höra hur ditt år har börjat. Vad längtar du efter i ditt liv? Vad får dig att må bra? Hur skapar du balans? Och om det finns något som skaver, vad är det som hindrar dig från att uppfylla det du längtar efter och mår bra av?

Kanske har du redan svaren på ovanstående frågor men inte vet hur du ska ta dig vidare eller finns det kanske något annat du går och funderar över och behöver hjälp med att reda ut? Då kan coachning vara något för dig. Som nystartat företag kommer jag ha ett förmånligt öppningserbjudande för dig som helt ny klient och återkommer med ett nytt inlägg om detta senare i veckan, så håll utkik. Vet du redan nu med dig att du vill boka en tid är du hjärtligt välkommen att skicka ett PM till: sandrosfeelgood@gmail.com.

Stötta gärna mitt företag genom att följa mig på Instagram och Facebook under sandrosfeelgood. Hemsida kommer på sikt.

Hjärtliga hälsningar

Jenny

2 tankar om “Då kan jag kalla mig egenföretagare :)

  1. Vad roligt att läsa. Lycka till med ditt företag och med resan i livet som det kommer innebära. Jag har följt din blogg några år men aldrig kommenterat förut, men kände att nu var det dags :-). Du var en av dem som genom din blogg inspirerade mig att våga släppa taget om allt jag visste och slänga mig ut i det okända. Vilket har lett till att jag nu lever ett liv så som jag verkligen vill ha det. Jag är också nybliven egenföretagare, ger ingen direkt inkomst än, och mycket jobb men jag älskar varje sekund. Tack för den glädje och inspiration du sprider.

    Gilla

    • Stort tack för dina ord🙏🤩Vad underbart att höra att jag kunnat inspirera dig till att följa ditt eget ❤️och gå din egen väg! Det glädjer mig oerhört. Grattis till att du säger ja till dig själv och lever ett liv som du önskar, wow😃Såg att du befinner dig i Australien, dit gick min allra första långresa, magiskt land o härliga människor. Fortsätt njut och följ ditt hjärta. Ha tro och tillit. Stort varmt lycka till 💖👏

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s