Det blir schlager, show och väldigt mycket bög!

  Efter att jag och min älskade moster gick på den färgsprakande hippiemusikalen HAIR i tisdags kväll fick jag sån danslust och bokade in mig på en zumbaklass på Nordic Wellnes igår kväll. Jag ställde mig långt fram och kände mig taggad att köra igång. Hade ingen aning om vem som skulle vara instruktör förrän jag såg en lång, skäggbevuxen kille med brett axelparti gå runt i salen och ta emot passbiljetter. Och inte bara det. Med ett stort leende gav han alla deltagare en varm kram och hälsade välkommen. Så ställde han sig på scenen och sa:

– Är det någon här som har kommit hit för att dansa Zumba?! Då är jag ledsen att göra er besvikna. Här blir det schlager, show och väldigt mycket bög. 

Alla skrattade till lite och jag tänkte själv, vilken härlig människa, vilken energi! En människa som vågar gå utanför boxen, som gör sin egen grej och som dessutom välkomnar alla en och en med en hjärtlig kram. Jag vet inte om han brukar uttrycka sin sexualitet på sina klasser, men kanske kände han att det var extra viktigt att stå upp för sig en dag som igår, när en narcissist, rasist och sexist har spridit oro och rädsla i hela världen genom att ha blivit USA:s främsta ledare. Hur mycket vi än ogillar resultatet är det ett faktum. Vi behöver acceptera det och vi kan välja hur vi hanterar det. Vem vet, kanske är detta den förändring som världen behöver för att vakna upp? Att arbetet mot gemenskap och kärlek nu börjar på allvar, som motpol till det han står för? Jag kom över ett väldigt tänkvärt inlägg på Facebook om detta igår som jag vill dela med er: 

”Jag är djupt imponerad och i full respekt över det enorma mod som denna själ, inkarnerad som Mr Trump, innehar. Han har tagit på sig rollen att bära och synliggöra det kollektiva hatet, baserat på rädslor, som finns bland många (alla?) människor. Han har valt att bli smutskastad av en hel värld för att visa det mörka i oss alla. Och han gör det med bravur. 

Varje människa står alltid, varje dag, inför ett val, viktigare än ett Presidentval…att i varje stund välja mellan rädsla eller kärlek. 

Att sätta denna själ som ”ledare” för ett helt land som i mångt och mycket till synes ”styr” världen ger bara det medvetna folket, gräsrotsrörelsen, en enorm kraft att skapa något helt nytt, eftersom ”ledaren” är så långt ifrån det de vill uppleva i sina liv. Många vedträn läggs nu på den inre elden att vilja driva igenom en förändring. Mr Trump bidrar även ytterligare till att synliggöra vilka personer det är som egentligen styr landet/världen, ”ovanför” presidenten. De ledare som står i fronten för en positiv förändring som t ex Michelle Obama, Bernie Sanders är friare att agera från en position utanför Vita huset, utan det järngrepp av det egentliga styret. 

Detta är en början av en enorm förändring, på en djup nivå. Så tack du modiga Trump-själ som valt att bära hundhuvud. ❤

Spänn fast säkerhetsbältena- nu åker vi!

Massa kärlek

Zoe <3″

Kan vi välja att se gårdagens valresultat ur Zoes synvinkel kan vi också se att det här kan leda till en positiv förändring för hela världen, på sikt. Jag vill välja att se det på det här sättet, att välja kärlek framför rädsla och hat. Som Michelle Obama uttrycker det: When they go low, we go high. Jag kommer också gå på gårdagens Zumba fler gånger, det var minsann ren kärlek. 

Att leka genom dans är om något frigörande, det väcker sådan livsglädje och förenar människor. Jag kommer att tänka på veckan i Portugal och alla danspass jag deltog i. De fick mig att känna mig hög på livet. Jag dansade allt från Zumba, afrodans till Tobias Karlssons spännande och inspirerande koregrafier. Och jag minns framför allt en dans han höll, Elementary. Den skilde sig från Tobias annars högintensiva och energirika klasser. Här var det lugnare rörelser i fokus och det kändes som någon blandning mellan yoga och modern dans. Tobias inledde också passet med en mjukare och lugnare framtoning än vad han brukade. Han uppmanade oss att fokusera inåt och känna varje rörelse. Likt en dans i mindfulness. Han bad oss också att vi skulle gå ut från passet lugnt och i tysthet. När musiken tystnat och jag var på väg ut från salen kände jag hur mina ögon tårades. Jag var berörd. Och inte bara jag. En nyfunnen manlig vän som inte gråter i första taget och var på det första danspass någonsin i sitt liv slöt upp bredvid mig och sa:

– Alltså jag vet inte vad den mannen gör med mig men jag är så berörd att jag skulle kunna gråta.

Jag log och kände mig ännu mer tagen. Tobias Karlsson besitter en magisk kraft att kunna beröra med sin dans och sin personlighet. En fantastisk människa med hjärtat på rätta stället. Dagen innan hade vi lyssnat på hans föreläsning: ”Livet- inte alltid en dans på rosor”. Där han pratade om att följa sin dröm, om dans, om mobbing och att vi alla kan göra skillnad. Han kan verkligen konsten att fånga en publik genom att skifta mellan allvar och glädje. Ena sekunden kiknade vi av skratt för att i nästa ta upp en näsduk. Man kan inget annat än att tycka om Tobias och den kärlek han sprider. Och efter föreläsningen kunde jag med flera inte låta bli att ge han en stor, innerlig kram. Kanske varken du eller jag är politiker, dansinstruktör eller föreläsare men vi kan alla påverka och bidra med något för att sprida ljus och glädje omkring oss. I veckan har jag lämnat ett bidrag till Hjärnfonden då en väninnas nära släkting kämpar med ALS. Med inspiration från David Hellenius har jag valt att ge min pappa som redan har allt något speciellt i Fars dagpresent, ett gåvobevis från UNICEF på livsnödvändiga produkter till en annan pappa och familj i nöd. Med detta menar jag inte att för att bidra måste man skänka pengar. Det kan ske med så enkla medel som ett leende, ett vänligt ord på vägen eller en hjärtlig kram. En av de främsta bristerna vi upplever i vårt samhälle idag är bristen på tid. Kanske kan du bidra till någon med lite av din tid? Eller kanske stryka streck i kalendern och ge dig själv lite tid? Allting börjar med oss själva. Ju bättre vi mår, desto lättare har vi att skapa bra relationer till andra. 

Själv ska jag nu sätta på avslutningslåten till musikalen HAIR: ”Let the sunshine in” och svänga loss i mitt kök 🙂

Livet är inte alltid en dans på rosor, men vi kan lära oss att dansa på taggarna.

Kärlek Jenny ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s