Min blogg har blivit bok!

 Många kan uppleva en stress och påfrestning just nu med alla bestyr och julklappsinköp och skulle nog helst hoppa över julklapparna. Flera gör det också och köper endast en klapp till julklappsleken. Andra åker iväg till varmare breddgrader och skippar julen helt. Och det tycker jag är helt rätt för den som känner så. Julen är till för att umgås och njuta i gemenskap med nära och kära och inte ska vi springa runt för att jaga den perfekta julen, den finns ändå inte. Huvudsaken man gör det som känns rätt för en själv och för dem man vill spendera julen med. Men jag kan bara inte hjälpa det. Jag tillhör skaran som älskar adventstider, pyssel, överraskningar och paket, framförallt att ge. Jag har svårt att hejda mig om jag kommer på något jag gärna vill ge till en viss person och julklappsbudgeten är spräckt för längesen. Och eftersom jag älskar att pyssla har det även genom åren blivit en hel del hemmagjorda klappar, allt från blomsterarrangemang, till scrapbookade tändsticksaskar och härliga julkorgar med gotter, omlindande i cellofan. Och i år blir det något alldeles extra som jag har suttit uppe och pysslat med här om nätterna. Något personligt och en del av mig själv. Jag kommer ge bort ett exemplar av min allra första upptryckta bok som kom i brevlådan igår. Min bloggbok!

 Under det senaste året har en önskan om att skriva en bok växt fram. Och i oktober åkte jag iväg på en skrivresa till Italien där jag påbörjade mitt projekt och fick lära mig mer om skrivprocessen. Jag förstod också då vilket gediget arbete det är att skriva en bok och att det kommer att ta tid, mycket tid. Och i samma veva som jag var i Italien hade kursen i Balansekonomi satt igång. Jag kände att det blev lite mycket på en gång och tog medvetet en paus från bokskrivandet. Samtidigt kom jag över en sida på nätet, bloggtillbok.se, som visade sig vara en leverantör som gör om bloggar till bokformat. Jag tyckte det lät som en rolig och intressant idé att göra och en sporre till att skriva en framtida roman. Så bara för någon vecka sedan här skred jag till verket. Jag trodde inte det skulle innebära så mycket arbete då bloggtillbok snabbt för över alla wordpresstexter och bilder jag väljer att ha med i min bok. Men det visade sig att det inte var så enkelt som jag trodde. När wordpressidorna är överförda till ett bokformat går det inte att ändra på layouten. Och den var inte till belåtenhet. Med ett tränat grafiskt öga efter sex år på reklambyrå nöjer jag mig inte med vad som helst. Och speciellt inte till det höga pris det skulle kosta att ta fram boken, 300 kronor per styck. Så det blev två sena nätter där jag fick sitta och ta bort en del bilder och ändra placering på dem innan jag kunde låta bloggtillbok föra över dem till ett bokformat. Jag är inte helt nöjd med slutresultatet men känslan av att sitta och hålla i min alldeles egna skrivna bok är ändå fantastisk. Den innehåller så mycket starka minnen och upplevelser som förändrat mitt liv och jag fylls av en stark glädje när jag sitter och bläddrar i den. Jag vet också att det jag delat i den har inspirerat och berört många andra och jag känner mig stolt och tacksam. Ett extra tack vill jag ge till Leia som tagit sig tid och korrläst mina wordpressidor. Några av de få jag har berättat för att jag har tryckt upp min blogg till bok har hintat om att de också vill ha en. Eftersom den var så dyr att ta fram har jag endast beställt fem exemplar som jag kommer ge bort till min närmsta familj. Men jag har hittat några andra leverantörer som kan leverera den till dryga hundralappen utan bilder. Så är du intresserad av att beställa en bok så hör av dig till mig, så ska jag ta tag i det efter jul och nyår.

Den har har hänt så mycket i mitt liv den senaste tiden och jag är själv förvånad över vilken hög energinivå jag har och har haft, detta trots att denna nattuggla inte alltid sover så mycket. Men jag förstår att det är för att jag har börjat leva mer på det sätt som känns rätt för mig och som fyller mitt liv med glädje och energi. Det var längesen jag kände ett sådant lugn inför en jul som jag gör nu och titt som tätt fylls jag av starka lyckorus. Jag fortsätter att uppfylla mina drömmar och nya föds. Senast förra veckan fick jag en förfrågan om jag skulle kunna tänka mig att föreläsa om de förändringar jag har gått igenom. Det kittlade till i magen och jag sken upp i ett överraskat leende. Att hålla föredrag och föreläsa är en annan dröm som jag haft länge men som jag kanske inte riktigt vågat erkänna för mig själv då jag varit lite skeptisk till vad jag skulle ha att föreläsa om. I ansökningsprovet till kursen ”Skriv ditt liv” var uppgiften att skriva ett brev till mig själv från mitt fem år äldre framtida jag och berätta hur hon lever. Bland annat skrev jag att jag arbetar med att föreläsa och skriva, samt att jag bor vid havet med en kärleksfull man och barn. Fröet är nu sått och framtiden får utvisa när det är dags att skörda. Jag har tillit till att det kommer ske när jag är redo och tiden är inne. I sikte ligger just nu att spendera våren i Peru och lära mig spanska, en dröm jag påbörjade för över 15 år sedan när jag gick en kvällskurs i spanska. Men i allra första hand tar jag nu en dryg veckas ledigt för att fira jul med min älskade släkt, umgås med vänner och min nytillkomne lille brorson Malte.

Jag önskar dig en riktigt God Jul, gör den till Din jul och fira på det sätt Du önskar!

Jenny

2 tankar om “Min blogg har blivit bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s