Skrivresa till Italien bokad!

IMG_1367I våras tipsade Ghill, som jag lärde känna under Livsdesignretreatet i Thailand, mig om Kreationslotsen, en skrivcoach på nätet som bidrar med inspiration och kunskap om kreativt skrivande. Jeanette som driver sidan hjälper dig som vill skriva en bok, hitta skrivglädje, komma över skrivkramp eller på andra sätt utveckla ditt skrivande. Mitt intresse för sidan väcktes snabbt när jag upptäckte att hon även håller skrivkurser i Italien. Jag målade upp en bild för mitt inre där jag såg mig själv sitta och skriva i en solig och varm atmosfär, omgiven av svajande citron och olivträd. Där rosor blommar i praktfulla färger och bakgrundsljudet av det italienska språket är som ljuv musik för mitt skrivarhjärta och triggar igång mig. IMG_1537Där dofterna av tunn och sprödbakad mozzarellapizza och skaldjurspasta dränkt i vitlök frestar mig till att ta välbehövliga pauser. I vilka jag har intressanta och utvecklande samtal med likasinnade. Jag såg framför mig hur jag i denna härliga miljö skulle ge mig själv hän för att på riktigt komma igång med mitt skrivande utan att låta något annat få ta plats. Och den här bilden har förföljt mig enda sedan dess.

Förutom att jag bloggar i snitt en gång per vecka så märker jag att jag är lite rastlös med skrivandet. Jag tar mig inte riktigt tiden eller hittar lugnet för att komma igång. Jag har idéer om vad jag vill skriva om men det är som att jag går och väntar på de rätta formuleringarna, att allt redan måste vara uttänkt hur det ska formas innan jag börjar skriva, istället för att bara sätta igång. Lite som jag beskrev om när jag skulle börja blogga och inte riktigt kom till skott för att jag ville att utseendet på bloggen skulle se tillräckligt proffsigt ut först. IMG_9958Men också av rädsla. Rädsla för att  misslyckas, såväl som att lyckas. Tänk om min idé inte håller? Tänk om det inte alls faller ut som jag vill? Tänk om jag får skrivkramp, inte kommer vidare eller mitt skrivande förkastas av någon som läser det? Eller tänk om jag lyckas? Tänk om jag lyckas få en bok utgiven som uppskattas och blir omtalad, vad förväntas då av mig? Den där prestationsångesten gör sig påmind igen och jag inser att jag är för långt fram i tankarna och tiden. Försöker tala mig själv tillrätta och återgå till känslan och kärnan till varför jag vill skriva. Jo, för att det är roligt, det skapar reflektionstid och perspektiv på livet, det sätter ord på mina känslor och tankar och när jag kommer in i ett skrivflöde glömmer jag tid och rum och det är väldigt befriande.

Så, kravlöst, med den vackra IMG_1400inre bilden av skrivliv i Italien och insikten om varför jag vill skriva har jag bestämt mig för att komma igång och förverkliga ytterligare en dröm. Förra veckan anmälde jag mig till skrivkursen i Italien 21-27/10 och igår när jag bokade och betalde flygen blev det mer verklighet av det. Jag fylldes av fjärilar i magen, såväl av nervositet som spänning och lust. Precis så som jag vill att det ska kännas inför ett nytt äventyr. Jag försöker inte ha för mycket förväntningar, men jag hoppas på att komma igång ordentligt med skrivandet och hitta inspirationen till att fortsätta även hemma. Men oavsett hur veckan kommer te sig, ska jag njuta och göra mitt yttersta för att ha tillit till att det som sker, är det som ska och behöver ske.

Jenny ❤

6 tankar om “Skrivresa till Italien bokad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s