Yogaleia, en nära vän och inspiration!

IMG_2825Jag har under det senaste året titt som tätt blivit överraskad med kommentarer, facebookinlägg, mejl och meddelande om hur inspirerande och modig jag är med alla förändringar jag gör och har gjort. Stort tack för detta. Att få vara en inspiration för andra känns fantastiskt kul och det berör mig mycket om jag kan göra skillnad i en annan människas liv. Det har alltid känts naturligt för mig att dela med mig av något som har haft en positiv inverkan på mitt liv och det tänker jag fortsätta med.

En av de personer som har inspirerat mig de senaste åren och som jag ser som en kvinna med stort mod är min nära vän, Leia Dehlin. Vi lärde känna varandra när hon började arbeta på ICAs inhousebyrå 2012. Vi fann varandra snabbt och hade mycket gemensamt. Leia är en öppen, inkännande och spontan person med en attraktiv energi som man vill vara nära. Det känns väldigt lättsamt när vi umgås, ingenting är konstigt och vi kan prata om allt. Precis som jag har hon alltid varit en sökare och intresserat sig för det mesta inom personlig utveckling.

När Leia var tonåring mådde hon inte så bra och tänkte att; ”det måste finnas något mer i livet”. Hon påbörjade en meditationskurs och gick sedan över till healing, reiki, tarot, kristaller, ja, hon testade på det mesta. Slutligen kom hon i kontakt med yogan som hon sedan har fortsatt med och utövat i över 15 år. När jag senast nu i helgen frågade Leia vad yoga betyder för henne, svarade hon:

Yoga för mig är ett fantastiskt verktyg som hjälper mig att leva. Genom yogan kan jag hantera vardagen och allt vad det innebär. Är jag stressad så kan det få mig att lugna mig. Känner jag mig trött och nere kan yogan användas för att öka energin. Så oavsett vad man behöver så kan yogan bringa balans i livet. På ett djupare plan handlar det om att ”connecta” med sig själv. Med det som vi verkligen är. Föra samman kropp, själ och ande till en union. Att vara i ett tillstånd av fullständig harmoni, oavsett vad som pågår utanför oss.

IMG_2856Jag har också med inspiration ifrån bland annat Leia hittat till yogan det senaste året. Utöver det som hon här ovan beskriver hjälper det också mig att stärka och räta ut min rygg som jag har haft problem med från och till sedan tonåren. Och senast häromdagen var det en som påpekade att han tyckte jag hade så rak och fin hållning. Det känns roligt när såväl en själv, som ens omgivning märker att det ger resultat. Vill du lära dig mer om yoga och dess positiva inverkan, besök: alltomyoga.se Det är en yogasajt som Leia har drivit nu i snart tio år.

Det som framförallt inspirerar mig med Leia är att hon alltid vågat gå sin egen väg, levt nära och följt sitt hjärta och intuition. Har hon inte trivts på ett jobb, med en kärlek eller allmänt i livet har hon sagt upp sig, gjort slut eller på något sätt skapat en förändring i strävan mot att må bättre. Inte gått och väntat i tid och otid, utan tagit tag i situationen och gjort något åt den. Hon har alltid rest mycket och vistats utomlands i längre perioder. Att resa för henne handlar inte alls om att fly utan att komma närmare sig själv. Enda sedan hon var liten har hon haft en längtan av att bo på en plats i solen. Vid tio års ålder var hon på semester med sin familj på Mallorca. Medan hennes syster sa att hon längtade hem till katten, sa Leia istället till sin mamma att hon ville stanna där. När jag fråga Leia om varför hon har en sån stark önskan om att bo utomlands, svarar hon:

När jag är i värmen, omgiven av hav, strand och palmer känner jag en lätthet i livet. Även om jag flera gånger när jag rest känt mig som ensammast i världen, knappt haft några pengar och inte vetat vad nästa steg är, har jag ändå känt att jag har varit på rätt plats. Jag har försökt passa in i vardagsmönstret här i Sverige, men aldrig känt mig som hemma.

Jag känner igen mig mycket i det som Leia säger och det är väl också därför som vi har kommit varandra så nära, vi har liknande filosofier om livet. Jag minns själv och jag tror framförallt min pappa minns, för han har återberättat historien så många gånger. Historien om när jag, också vid tio års ålder skulle resa utomlands för första gången med min dåvarande bästa kompis Sofia. Vi skulle hälsa på hennes grekiska pappa utanför Aten. Min pappa och mamma följde oss till flygplatsen och skulle se till att vi kom väl ombord. De var väl lite oroliga för oss. Men det som pappa har återberättat och som jag själv har en stark minnesbild av är att jag orädd, halvspringer mot flygplanet, vänder mig om med ett stort och brett leende för att vinka adjö. Inte fanns det en tillstymmelse av oro eller rädsla hos mig tänkte pappa och kände sig stolt och trygg. Själv upplevde jag bara en upprymdhet och spänning över att ge mig ut på äventyr till ett främmande land. Precis så som jag känner idag. Det finns inget härligare än när motorerna börjar brumma, hastigheten ökar och den kittlande känslan av att lyfta mot nya, spännande äventyr!

IMG_0668 1Och snart kommer motorerna för min kära vän Leia att brumma, om snart en vecka lyfter hon mot sina drömmars mål, att flytta utomlands till värmen. Tillsammans med sin pojkvän flyger hon till Spanien. Vart de ska bo, vad de ska göra där får ge sig med tiden och de har båda tillit till att det löser sig. Jag kommer sakna henne mycket, men jag kommer snart att hälsa på. Och vem vet, efter mina spanskstudier i höst och Sydamerikaresa till våren, kanske jag också landar där så småningom.

Ingenting är omöjligt, allt är möjligt. Det är vi själva som sätter våra gränser.

Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s