Livet är till för att njutas!

IMG_0671Som jag njutit av god mat, vin och kvalitetstid med vänner den senaste veckan. Och vågen uppmärksammade det också. 2 kg upp på en vecka! Ops! Det kom som en mindre trevlig överraskning, men samtidigt sa jag till mig själv:

Jenny, tänk på vad du har fått för de här 2 kilona!! Många mysiga stunder med släkt och vänner du inte sett på länge, kärlek och bus med barn du inte träffar så ofta, välkomnande och omfamnande av fem olika hem, eget rum och känslan av hotellyx, galen maskerad på fint värdshus, skratt och glädje, buffé, ostbricka, bullar, choklad, äppelpaj, sushi, godis, glass, bubbel, vin, lax och thaigryta. Njutning helt enkelt. I massor.

Och när jag tänker så känner jag att det var värt det. Därmed inte sagt att jag tänker behålla de här 2 kilona! Det bli snarare en sporre för att se om jag kan bli av med dem lika fort som jag tog mig an dem 🙂 Men det gäller att sätta perspektiv på saker, fokusera på det man är tacksam över istället för det man inte har eller som är oönskat. I höstas gjorde jag tacksamhetsövningar som jag skrev om här på bloggen. Varje dag under tre veckors tid skrev jag ner minst tre saker jag var tacksam över och fokuserade på dem, även om jag erfarit negativa händelser. Det hjälpte mig att tänka mer positivt. Så har du fastnat i negativa mönster, testa detta!

IMG_0233Min njutningsvecka påbörjades på Marieborgs folkhögskola i Norrköping och en sista helg med skrivarkursen. Jag missade förra träffen då jag befann mig på varmare breddgrader, så det betydde mycket för mig att vara med på avslutningen. Jag är bland de yngsta som har läst detta året. Men trots åldersskillnaden känner jag en samhörighet med dessa fantastiska kvinnor på kursen. Vi har alla ett skrivintresse gemensamt och brinner för personlig utveckling. Många besitter också en härlig och spontan humor, likvärdig min egen. Det blev en lustfylld helg innehållande en smakrik och gedigen sommarbuffé, vin, ostbricka, charader och sång. Vi sjöng omgjorda texter till välkända sommarsånger och avslutade med den blomstertid nu kommer. Då kändes det som en riktig skolavslutning. Jag blev rörd, det är något med den låten. Den skapar en högtidlig stämning och vi tog i som om vi inte gjort något annat än sjungit ihop i ett år. Vi skojade om att vi skulle starta en kör härnäst. Ja, det blev en glädjerik avslutning men också sorglig. Tror aldrig jag kommer att vänja mig vid avsked. Oavsett hur många kurser, jobb, resor eller människor jag kommer att möta i mitt liv, kommer stunder av farväl alltid påverka mig starkt. Vissa mer än andra. Det märktes att vi alla blev berörda och någon avvek redan innan kramfesten påbörjats.

Trött och emotionell satt jag sen på tågstationen för att invänta Stockholmståget. Det kändes tomt. Sorgset. Som om bröllopet var över. Och det var det ju på sätt och vis också. Jag var glad att jag skulle vidare till vänner och slippa vara själv. Jag reflekterade över året som varit och hur snabbt det gått. Det gäller verkligen att ta vara på varje stund. Även de sorgsna, för de vill också säga oss något. Och jag är ändå tacksam över att jag kände mig ledsen. För det betyder att kursen och människorna jag lärt känna har berört mig. Jag har vuxit i mig själv och som människa. Kursen har gett mig frihet. Frihet att våga skriva och låta andra läsa och tycka till. Mod att börja blogga och dela med mig av mina resor, upplevelser och reflektioner om livet till en större massa. Förtroende att få ta del av andra kvinnors liv och personligheter. Alla har en historia att berätta. Och vem vet, du kanske får läsa min i bokform någon dag?!

I skrivande stund sitter jag på ett café i majorna med min kära vän Leia och myser. Vi skriver, pratar om livet, jobb och framtidsmöjligheter. Jag har bjudit henne på lunch som tack för tipset om det roliga extrajobb/tävling som hon tyckte jag skulle söka för några veckor sedan. Så här löd ansökan:

”Söker du jobb eller behöver du lite extra pengar och kanske även lite extra spänning i vardagen, då kanske det här kan vara intressant för dig. Paf casino söker nu dig som har en härlig dialekt och en ljuv stämma till att jobba som deras bingoutropare. Är du rätt person för jobbet?”

Jag svarade ja, motiverade varför jag sökte jobbet och talade in en ljudfil efter ett förutbestämt manus. I förra veckan fick jag reda på att jag vann min dialekt 🙂 Och i morgon bär det upp till Stockholm igen för inspelning. I priset ingår två nätter på Elite Plaza hotell, tre-rätters middag och 5000 kronor efter utfört jobb. Det gäller att fånga möjligheterna när de kommer ens väg. Bingoutropare? Vem hade kunnat trott det och vem vet vart det här kan leda?! Tack än en gång älskade Leia för tipset, så glad och stolt för detta uppdrag 🙂

Njut idag, imorgon kan det vara för sent!

Jenny

En tanke på “Livet är till för att njutas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s