Ett stort kliv, mot friare framtid och liv!

Inspire-tidningen-vårnumretFirst of all my dear English speaking friends, this time I will write in Swedish. But if you want to read my blog, you can use google translate like my sweet Dutch friend does everytime. 🙂

Oj, vad tiden springer iväg! När jag nu äntligen satte mig ner för att skriva på min blogg igen inser jag att det gått mer än fyra veckor sedan sist. Fyra veckor? Hur är det möjligt? Så många gånger jag har varit på väg att skriva och det har kliat i fingrarna, men jag har prioriterat annat. Samtidigt är jag också glad för det. Så mycket roligt som har hänt sen jag kom tillbaks till Sverige och vet ni vad? Den 23e Juni blir jag publicerad! Då kommer tidningen Inspire sommarutgåva ut och i den kan ni läsa en artikel som jag skrivit. Artikeln handlar om min upplevelse av det buddhistiska kloster i Thailand där jag bodde och fick lära mig Vipassanameditation under en veckas tid. Det känns fantastiskt kul att få bidra med inspiration i deras tidning, en hälsoguide för kropp, sinne och själ. Inspire är fylld med inspiration till hur du kan leva ett glädjefyllt liv där du lyssnar till din inre visdom. Är du intresserad av att köpa ett nummer hittar du tidningen lättast på Pressbyrån och 7-eleven. I Göteborg finns den även på Coop forum backaplan och ICA Focus. Eller kan du beställa tidningen på nätet: inspiretidningen.com.

Förutom denna fantastiska möjlighet har jag också skrivit på uppgifter till min skrivkurs. Så skrivit har jag, inte bara här. Men nu framöver kommer jag förhoppningsvis ha mer tid för bloggen då skrivkursen lider mot sitt slut. Nästa helg är det avslutning på Marieborgs folkhögskola. Ett års skrivkurs är över. Det är helt otroligt vad snabbt det har gått, men så roligt och givande det har varit. Är du sugen på att utveckla ditt skrivande och sätta ditt liv på pränt, kan jag varmt rekommendera denna distanskurs, ”Skriv ditt liv”: marieborg.net/kurser.

IMG_5291Ja, inte nog med allt skrivande, det har verkligen varit en intensiv men rolig tid sen jag kom hem. Många har frågat mig hur det känns att vara hemma igen. Jag tror också de förväntade sig att jag skulle svara att det känns trist och tomt efter denna fantastiska resa. Men nej, så känner jag inte. Det var underbart att välkomnas av vackert vårväder och träffa familj och vänner. Frihetskänslan av att inte gå tillbaks till mitt gamla jobb lever också kvar. Att komma till ett nytt boende kändes också roligt och spännande, som en nystart i mitt liv. Istället för att flytta tillbaks till min bostadsrätt som jag fortfarande hyr ut fick jag möjlighet att flytta in i en lägenhet i Majorna i andra hand. Och vilken lägenhet sen! Utsikten och solnedgången över Göta älv är magisk. I hyran ingår gym, zumba, yoga och andra träningspass, aktivitetsrum, bastu, internet och TV-rum, ljusterapirum, pyssel och slöjdrum och sist men inte minst, spanskakurs på tisdagar. När jag fick nys om detta under ett zumbapass reste sig håret på mina armar och mina ögon tårades. Jag kände mig helt överväldigad. I slutet av min resa funderade jag över att börja läsa spanska igen när jag kom hem. Detta då jag bestämt mig för att min nästa långresa ska gå till Sydamerika, något som stått på min Bucketlist länge. Och så visar det sig att de lär ut spanska i huset där jag bor. Attraktionslagen fungerar verkligen och jag känner mig så tacksam för allt som kommer min väg.

En nära vän frågade mig vad det bästa med min resa var. Jag tvekade inte en sekund utan svarade att det är att jag har kommit närmare mig själv. Jag vågar nu lita mer på min egen magkänsla och intuition och följa den. Jag behöver inte på samma sätt som tidigare ha någon annans godkännande på att jag gör rätt. Godkännandet får jag från Universum som ger mig det jag önskar och sänder ut. Jag fortsätter att vara i synk med livet och allting i mig och omkring mig flödar.

Visst finns det människor, platser, mat och upplevelser från min resa som jag saknar, men minnena lever vidare. Via Skype och Facebook håller jag kontakten med de jag kommit nära. I nästa vecka träffar jag några och i slutet av maj får jag besök av min älskade Weekhas från Amsterdam. Jag har precis gått in i nya investeringar och businessmöjligheter som de flesta från Livsdesignretreatet i Thailand också har gått in i. Ett roligt och inspirerande sätt att hålla kontakten på och som på sikt kan ge en passiv inkomst.

Den sista uppgiften till min skrivkurs var att skriva en dikt om framtiden. Jag skrev min på rim och delar den med er här.

Ha en skön söndag!

Jenny

Ett stort kliv, mot friare framtid och liv!

Oj, så mycket som senaste året har hänt,
i världen runt jag rest, bloggat och satt mitt liv på pränt.

Det här är bara början till en förändring i mitt liv,
för nu jag mot en friare framtid tar ett stort kliv.

Jag vill inte ha någon fast kontorstjänst mer,
nej, andra, inspirerande arbetsmöjligheter jag nu ser.

Istället för att sitta på kontorsstolen, ha det stressigt och trist,
vill jag leva ut mina drömmar, resa och bocka av min bucketlist.

Jag vill leva ett liv fullt av äventyr,
inte massa måsten, ägodelar och bestyr.

Mer tid för vänner, familj och nya resmål vill jag ha,
och våren 2016 tänkte jag några månader till Sydamerika dra.

För att jag lättare på denna världsdel och dess människor ska få koll,
önskar jag nu att lära mig habla espanol.

Och helt otroligt ingår det i mitt nya boende en spanskakurs,
attraktionslagen fungerar minsann och är en verklig resurs!

Mycket bevis på detta har jag den senaste tiden fått,
nu när jag mitt hjärta följt och min sanna väg har gått.

Jag vill fortsätta blogga och skriva,
kanske kan jag inspirera även andra att sina murar riva.

Framtiden är ljus,
jag ser mig sitta och skriva vid havet i ett vackert hus.

Vid spisen står min man och lagar sydamerikansk mat,
läckert dukar han upp på väldoftande fat.

Mina barn springer runt och leker,
kärleken är stor och mina ögon varmt dem smeker.

Jag känner en stark tilltro till livet och sann lycka,
det är fantastiskt att jag min egen framtid kan smycka.

Och det kan vi alla,
det gäller bara att lyssna på den inre rösten som på oss brukar kalla.

En tanke på “Ett stort kliv, mot friare framtid och liv!

  1. Fin dikt! Grattis till artikel i tidningen! Och sist men inte minst – toppen med zumba OCH spanska på ditt boende. Alegria 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s