Eat, pray, love!

IMG_2850Det är med sorg i hjärtat jag idag skriver. Igår fick en av mina bästa vänner här på Bali lämna abrupt. Oförutsedda händelser på hemmaplan gjorde att han var tvungen att åka hem flera dagar tidigare än planerat. Och det kändes tungt, jättetungt. Tyngre än vad jag hade kunnat föreställa mig. Vi var bjudna på en fest här igår kväll men jag fick ställa in i sista sekunden. Känslorna svallade över och vi grät om vartannat och det fanns ingen hejd på mina tårar. Det är märkligt hur starka känslor man kan få för någon under så kort tid. Samtidigt helt fantastiskt. Det känns som en annan god vän till mig, Karin, uttryckte så väl, ett själarnas möte där kroppen, attraktion eller läggning inte spelar någon roll. Vi möttes i en annan nivå av kärlek. Även om saknaden redan är stor och det är jobbigt, är jag otroligt tacksam för att jag får uppleva denna stora kärlek. Och det känns som att jag har fått en själsvän för livet. Thank you so much Weekhas for entering and enriching my life, I love you and I miss you <3. But we will meet again, soon!

IMG_2610Vill också passa på att tacka Karin Skelton och Daniel Åhgren för er fina vänskap. Den betyder mycket för mig. Jag är glad att ni fortfarande är kvar och att vi har mer tid här tillsammans. Har jag någonsin tvivlat så gör jag det inte längre. Rätt människor och skeenden kommer verkligen min väg där jag befinner mig i mitt liv just nu.

I höstas fick jag ett mejl av en före detta kollega som jag inte haft kontakt med på länge. Hon var så inspirerad av det jag gjorde. Hon frågade mig om jag skulle göra en ”eat, pray, love”-resa likt filmen med Julia Roberts. Den som är baserad på Elizabeth Gilberts bästsäljande biografi med samma namn. Jag log och skrev att ja, kanske inte riktigt så, men något åt det hållet. Men det slog mig häromdagen att min resa faktiskt påminner en hel del om hennes resa. juliaJag började mitt år med två veckors vandring på, Camino de Santiago, som till slut blev den ”italienska caminon” för mig. Detta då jag vandrade nästan hela tillsammans med en italiensk man. Livsnjutare är vi båda två och det innebar vinstopp och matpauser titt som tätt, sena ankomster till vandrarhemmen och sena middagar. Vi fortsatte njutningen under två veckor i Italien där vi frossade i italienska godsaker och jag lärde mig också en del italienska. Och precis som Julia Roberts, gick jag nog också upp några kg i vikt;) Livsdesignretreatet i Thailand kan på ett sätt liknas vid ashramet i Indien, där jag fick lära mig visdomar och verktyg för att hantera taggarna i livet. Och nu befinner jag mig på denna vackra och magiska plats på Bali, där jag får uppleva så mycket kärlek och spännande möten.

Bali är en väldigt andlig plats och förutom yoga och meditation erbjuds här otaliga former av coachning, healing och spirituella workshops. Är du intresserad av att veta mer om det som finns kan jag tipsa om följande sida: balispirit.com. I filmen besökte Julia en helig man vid namn Ketut här. Han finns kvar, men enligt många har det blivit en riktig turistfälla efter filmen. Mötet är inte längre genuint och kretsar mest kring business. Jag blev istället rekommenderad att träffa en indisk man som sysslar med ayurvedisk astrologi. Vedisk astrologi är den indiska vetenskapen som studerar kombinationer av olika typer av påverkan planeter och stjärnkroppar har på människors liv. Den skiljer sig starkt från den västerländska astrologin. Vedisk astrologi är lämplig för att analysera individens liv, det förflutna, framtiden, karma, dharma, hälsa, karriär, utbildning, partner, familj, barn, finanser mm. Och den kan göra ganska noggranna förutsägelser om möjligheterna framöver.

IMG_2733 Den här indiska mannen pratade om vem jag är som person, var jag står och vart jag är på väg. Han hade förvånansvärt rätt. Det var som om han bekräftade det jag själv redan känner, vet och vill. En vän till mig besökte honom dagen efter och var lika förundrad. Vi fick båda möjliga utfall under ett års tid och det ska bli spännande att se om det kommer bli så. Vi har alltid en fri vilja att styra vårt liv, men de utfallen jag gavs, var precis så som jag vill styra mitt liv 🙂 Oavsett om min resa är lik eat, pray, love så är det en fantastisk och livsförändrande resa. Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet för allt och alla jag får möta och ser med spänning fram emot kommande äventyr.

Namaste 

4 tankar om “Eat, pray, love!

Lämna en kommentar