Det är dags för ett nytt kapitel…

IMG_2034Inatt har jag sovit första natten i mitt nya boende, en fin bungalow vid Klong Kong beach på Koh Lanta. Jag har sovit som en stock och vakna pigg. Det var sista dagen på campen i fredags och jag kände att jag ville stanna några dagar till på Koh Lanta, innan jag flyger vidare mot Bali. Vill reflektera över allt jag varit med om, se mig lite mer om på ön och bara vara.

Det har hänt så mycket de här senaste veckorna och att smälta allt tar tid. Jag är så tacksam för det jag har fått uppleva under denna camp, eller retreat som det till slut bestämdes att det skulle kallas. För det är precis så det har känts, en time-out från vardagen där hemma, tid för reflektion, stillhet och möjlighet att få utvecklas i en härlig miljö och trygg grupp. Jag tror starkt på att det behövs ett större reflektionsavstånd för att våga bryta vissa mönster och göra de förändringar som behövs för sitt eget bästa. Hade jag varit hemma nu i Januari tror inte jag att jag hade vågat säga upp mig vid den här tidpunkten. Ibland behöver vi komma bort, möta nya människor för att komma till nya insikter.

IMG_1596Alla i gruppen har verkligen gjort sin egen resa och jag känner mig privilegierad över att ha fått följa med på dessa resor. Det har också varit häftigt att se hur vi i gruppen har kunnat hjälpa varandra i vår egen utveckling. Ibland kommer hjälpen också från oväntat håll. Jag är fascinerad över att den deltagare som har hjälpt mig mest är den som är min totala motsats. Hon har en stark intuition och ibland har hon bara sagt saker rakt ut som har kommit till henne och som har gett mig fantastiska verktyg. Tack än en gång Ghill!

Trots att det har varit en underbar tid känner jag mig också färdig och redo för ett nytt kapitel. Jag har fått ut det jag behövde av de här fyra veckorna. Det är också lustigt för så har alla känt som har deltagit, oavsett om de har stannat två, tre eller fyra veckor. När de har lämnat har de känt sig nöjda och färdiga med det retreatet har gett dem. Som om det var menat. Som om det fanns en förutbestämd plan att vi som deltagit skulle vara här tillsammans just under de här veckorna. För att vi alla hade något unikt att ge varandra och som vi behövde just nu. Det är så det känns.

För mig har retreatet handlat mycket om att släppa taget, om såväl känslor som mer praktiska saker som jobbet. Jag har vågat visa min sårbara sida mer öppet och tillsammans med andra. Jag har också fått mer insikter om den österländska filosofin. I västvärlden kämpar vi och strävar efter mål och resultat hela tiden. Här har jag fått öva mig mer i att vara här och nu, känna in och låta saker komma till mig. Jag har lärt mig att lyssna mer inåt, följa min intuition och de infall som kommer. Jag har fått öva på tillit och att våga tro att rätt saker och människor kommer till mig om jag bara följer mitt hjärta och vågar vara mig själv fullt ut.

IMG_1936Jag har också insett hur mycket jag själv har att ge till andra, oavsett om jag tänker på det eller inte. Camilla utnämnde mig till retreatets Tingeling som med sin magiska stav sprider glädje, energi och lekfullhet. Det gjorde mig rörd och väldigt glad. Att få vara Tingeling känns glatt, fritt och lätt, precis så som jag vill leva.

Under de här fyra veckorna har jag också passat på att läsa en bok som jag fick redan i somras av en god vän. Jag har nu insett varför jag inte läst den förrän nu. Den har handlat mycket om det vi pratat om här, att våga tro på sina inre krafter, utveckla sin personlighet och nå framgång. Den har varit ett bra komplement till hela retreatet och jag rekommenderar den varmt. Vägen till kraft av Wayne W. Dyer.

IMG_2058Jag kan inte säga det nog, men vill du ge dig en push i rätt riktning och söker efter en förändring i ditt liv, tveka inte att kolla in Camillas hemsida, de e-program och resor hon erbjuder. Hon får saker att hända!

Önskar er en skön söndag!

 

2 tankar om “Det är dags för ett nytt kapitel…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s