På den här campen lär vi oss även att dansa på taggarna!

IMG_1496Oj, oj, oj så mycket som har hänt sen mitt senaste inlägg. Två veckor har nu passerat på campen och jag vet knappt vad jag ska börja skriva om. Mindfulness, meditation, coachning, affirmationer, massage, avslappning, diskussioner om affärsidéer och livet, stationsträning på stranden, paddleboard, yoga, pingis, pad thai, hot plate, thai pancake, steamed fish, grilled fish, koriander, fresh coconut, buckets, rödvin, öl, mangojuice, skratt, glädje, sorg, oro, sena nätter, tidiga morgnar, vackra solnedgångar, sol och bad, tuctuc, myggbett, oväntade möten, bekanta möten, fishspa, kortspel, livemusik, musikstudiobesök, inspirerande föreläsning om energihealing, presentation av Meditationsguiden och mycket annat.

Det är svårt att välja ut specifika höjdpunkter för de är så många, men en av dem är föreläsningen om engergihealing vi hade tidigare i veckan. Den gavs av Linda Eliasson, en svensk tjej som driver eget företag inom hälsa och träning här på Koh Lanta. För två år sedan kom hon i kontakt med energihealing som är en kroppslig terapimetod. IMG_1441Linda använder den för att hjälpa människor att rensa bort negativa energier i form av gamla upplevelser och känslor som skapat smärta i våra kroppar. Hon har fått fantastiska resultat på bara enstaka gånger och det är den bästa terapimetod hon kommit i kontakt med. Läs mer om metoden här: energylinda.com

carinaEn annan höjdpunkt var när vi fick träffa Carina Ovesson, en av grundarna till meditationsguiden.com, Sveriges söktjänst för hälsa och avslappning. Det är tack vare en annons på den hemsidan som jag kom i kontakt med den här campen. Carina berättade om idén bakom Meditationsguiden och hur de har lyckats bli så stora på nätet och Facebook. Av en slump kom jag och Carina också att samtala om pingis som vi spelar här ibland. Vi funderade på om vi möjligtvis hade mötts i en pingisturnering när vi var i mellanstadiet. Detta då vi båda är ifrån Kristianstadstrakten och samma årgång. Vi spelade några bollar och jag får ovilligt erkänna att hon är ett strå vassare. Hennes kille Lars är också en fena på pingis, så vem vet, det kanske blir några pingisturneringar hemma i Göteborg?! 🙂

Det har också varit vemod i veckan. En härlig kvinna och campdeltagare, Agneta Jonsson, lämnade oss för en fortsatt resa. Hon deltog endast i två veckor, men det räckte kände hon. Alla är vi här av olika anledningar och campen hade gett henne precis det hon önskade få ut av den. Vi firade av henne med nygrillad fisk vid havet och några goa drinkar. Det blev ett bra avslut tyckte såväl hon, som vi.

IMG_1504Måhända att livet inte alltid är en dans på rosor, men på den här campen lär vi oss även att dansa på taggarna. Vi har fått reflektera och diskutera om våra medvetna, såväl som omedvetna begränsningar, vårt synsätt på pengar och vikten av att släppa taget. Ofta håller vi människor fast vid något som hindrar oss från att gå vidare. Men genom förståelse för mindfulness, att vara i nuet och att slappna av istället för att kämpa och hela tiden sträva efter resultat, kan vi lära oss att släppa taget. Och detta har vi fått öva oss på genom meditation, avslappning och coachning. Vi får hela tiden verktyg för att bättre kunna hantera taggarna i våra liv. Jag har själv känt att jag haft en molande känsla i magen i veckan och som inte velat gå över, men i fredags hände något. Jag släppte taget. Om vad vet jag inte riktigt, men den där oroskänslan försvann totalt under en meditation och jag kände mig fri, lätt och glad i hela kroppen. Otroligt befriande känsla och jag är så tacksam för att jag fick uppleva det.

IMG_1461En engelsktalande man gick precis förbi mig där jag sitter på min balkong och skriver. Han såg på mig med ett stort leende och sa: ”Nice life”. Och jag kan inget annat än att hålla med. Livet är väldigt härligt just nu och jag hoppas inte, utan bestämmer mig för att det ska fortsätta så!

Varma hälsningar från Jenny på Koh Lanta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s