Livsdesign på Koh Lanta

IMG_1172Fem dygn i Thailand och 2 dagar på den digitala campen har nu passerat. Efter att under de två första dygnen ha lidit av jetlag, sömnbrist och ensamhetskänslor, var det en härlig känsla när campen satte igång i måndags. Det var också än skönare när campledaren, Camilla Lebert Hirvi, inledde med och förklarade att campen inte är likt en vanlig kurs. Istället är det meningen att vi sätter våra egna intentioner varje dag och vad vi känner för att uppnå  just den dagen. Har vi till exempel en dag där vi bara helt enkelt vill vara, känna in och reflektera, är vi fria att göra det. Som den prestationsmänniska jag ofta kan vara i skol- och arbetsmiljöer, var det underbart befriande att höra. Känslan av att befinna sig på rätt plats förstärktes än mer. Så istället för att första dagen sätta tänderna i någon ny uppgift, hamnade jag och tre andra campdeltagare i vitt spridda samtal om livet. Det var allt från arbete inom affiliatebranschen och direktmarknadsföring till lösögonfransar, föryngrande ansiktsmaskiner, healing, yoga, mediala förmågor och mycket annat. En härlig energi spred sig mellan oss och jag har hamnat i ett underbart sammanhang av människor med både lika och olika bakgrunder.

I gruppen som består av endast sex personer finns yrkesmässigt en; företagande frisör, kommunikatör med egen byrå, resanterapeut, konsult inom varumärkesstrategi, livscoachning och en företagare inom läkemedelsbranschen. Men det vi alla verkar ha gemensamt är att vi vill utvecklas i en inspirerande miljö, komma närmare oss själva och designa våra liv, precis så som vi önskar leva dem. Och lämpligt nog så döpte Camilla om campen redan första dagen till livsdesign, istället för digital nomad. Det kändes mer passande ansåg hon och jag tror vi alla höll med.

bild(24)Första dagen avslutades med en välkomstmiddag på en supermysig restaurang, precis vid havet. Vid ett långbord i en av restaurangens alla hyddliknande matplatser, inredda med dekorativa lampor i olika färger och med inredning hämtat direkt från stranden, avnjöt vi en fantastiskt god thaimiddag. Camilla hade beställt in hur mycket rätter som helst och det var en fröjd för både ögat och magen. Likt en tapasmåltid plockade vi från olika tallrikar bestående av; kyckling i grön currysås, friterade bläckfiskar doppade i chilisås, kött tillrett i mycket vitlök, skaldjursmix, papayasallad, rismix, kycklingspett i jordnötssås och till efterrätt, friterad banan med glass och sirapssås. Allt detta sköljdes ner med två buckets bestående av mangomojito. Det är minsann tur att jag har planer på att träna när jag är här, för annars hade livsnjutaren i mig sett till att jag får byta ut min garderob när jag kommer hem.

Igår på campen inledde Camilla dagen med att prata om olika personlighetstyper enligt ett vanligt förekommande personlighetstest av Major Briggs. Vi fick därefter försöka bedöma vilken personlighetstyp vi anser oss vara, enligt detta test. Det var inte helt lätt då man oftast inte bara är svart eller vit. Men det var mycket spännande och gav bra indikationer på hur man fungerar. Med input från Camilla fick jag också fram att jag är mer introvert än extrovert och reflekterade mycket över detta igår kväll. Och det stämmer nog. För även om jag är social och älskar att vara bland människor hämtar jag också mycket energi när jag är själv och behöver en hel del egen tid för att kunna må bra. Det finns lite olika versioner om personlighetstestet på nätet. Jag bifogar en länk där du kan läsa mer om de olika personlighetstyperna och där du också kan göra ett test gratis om du blev nyfiken: 16personalities.com

Gårdagens camp avslutades med en ”hotseat” där vi kom med idéer och diskuterade hur en i gruppen skulle kunna rekrytera ny personal på ett effektivt och träffsäkert sätt. Dagen som sådan avslutade jag med en springtur vid havet och solnedgången, en timmes massage följt av en smakrik koriandermiddag. Njutning!

IMG_1152Avståndet till mitt boende från restaurangen, havet och den strandhydda där vi har vår camp varje dag, är ca 20 meter. Boendet i sig är också fräscht och fint och jag har det jag behöver. Det enda jag tror att jag kommer ha svårt att vänja mig vid, är att det är kallvatten i duschen. Annars är jag otroligt tacksam över att jag bestämde mig för att delta i den här campen. Bättre början på detta år kunde jag inte få!

Önskar er alla en bra start på denna dag!

2 tankar om “Livsdesign på Koh Lanta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s