Tillit

hjartaYtterligare en vecka har passerat och vi är långt inne på denna. Tiden går verkligen fort och det gäller att ta väl vara på den. Jag har fortsatt med min utmaning och sammanfattat veckans positiva händelser. Det hjälper inte bara hjärnan att fokusera på det positiva, utan att även minnas vad som faktiskt sker i ens liv under en vecka. Det kan lätt ibland kännas som att tiden bara rinner ifrån en och att en vecka kan passera, utan att det känns som om man har gjort någonting. Att då kunna ta fram sin happylist över veckan som varit gör en varm inombords. Om det än så bara handlar om att man är glad en dag över att solen har varit framme, att någon har sagt något snällt till en eller att man själv har gjort någon annan glad. Kanske har man lagat en riktigt god middag, träffat en kär vän eller gått på ett roligt träningspass. Det behöver inte vara så stora händelser, bara de har varit positiva för en.

När jag ser tillbaka på min senaste vecka har jag reflekterat mycket kring tillit. Tillit till att saker och ting löser sig till det bästa för en, bara man tror och följer sitt hjärta och det som känns rätt. Efter att ha heltidsarbetat sex år och varit van vid en regelbunden inkomst är det en utmaning att leva på CSN. Jag har också den senaste tiden oroat mig för att pengarna inte ska räcka till. Och att jag inte ska kunna åka iväg på mitt nästa äventyr som digital nomad i Januari. (mer om detta i kommande blogginlägg) Men som en skänk från ovan fick jag förr förra veckan in exakt den summa pengar jag behövde för att kunna betala boendet och kursen jag ska gå i Januari. CSN hade räknat fel på sina utbetalningar och jag fick in en klumpsumma retroaktivt. Någon kanske skulle kalla det för tur men jag vill tro att det handlar om tillit. Som om någon ville säga mig att det här äventyret är rätt för dig, du ska åka på detta. I förra veckan hörde jag också av en vän som jag vandrade några dagar med på Santiagoleden. Hon ville sätta över pengar till mig då jag hade hjälpt henne när hon en dag under vandringen blev bestulen. Jag hade inte ens tänkt på detta utan det kändes som en självklarhet att hjälpa någon i nöd. Men istället för att ta emot dem hade jag CSN-insättningen i åtanke och jag bad henne att hjälpa någon annan som behöver dem än mer:

What comes around, goes around”

Jag har också funderat över att ha tillit till att vissa människor kommer in i ens liv av en anledning. Ibland finns de där bara en kort period, ibland fördjupas en relation och varar över tid. Det gäller att ta vara på nuet för vi vet aldrig hur framtiden kommer att bli. Ibland är det jobbigt och saknaden av någon man håller kär kan vara stor, därför försöker jag ha tillit till att saker och ting sker av rätt orsak. Ibland när vi är mitt uppe i det jobbiga kan det vara svårt att se varför något ska behöva kännas så tungt. Men efter en tid när jag har kommit ur en jobbig period kan jag oftast se vad jag lärde mig av en viss situation, eller person och vad den gett mig. En stark förebild till mig, Anna Candela, har sammanfattat det så klokt:

Every relationship is for a reason, a season or a liftetime”

Jag önskar er alla en glad första advent och ha tillit till att saker och ting löser sig till det bästa!

Min happylista vecka 2:

Måndag
Satt inne på på café och pluggade i sällskap med god vän. Mysigt och lyssna på när regnet smattrade utanför.
Dansade jazzdans, sån underbar start på veckan!
Fick pratat med bror i Schweiz efter lång tid.

Tisdag
Glad över mycket positiv feedback från klasskamrater över en artikel jag skrev för några veckor sedan.
Fick mycket pluggat på stadsbiblioteket, vilken härlig miljö att sitta i!
Fyndade lite presenter på TGR, så mycket pyssel inför julen nu och så billigt.
Fick hämtat posten och blev bjuden på fika hos hyresvärdarna, så vänliga människor!

Onsdag
En holländsk vandringsvän från Santiagoleden hörde oväntat av sig och ville ge mig pengar.
Var hos sjukgymnasten för första gången efter mitt senaste ryggskottet. Efter olika fysiska tester konstaterade han att allt såg bra ut nu, inga smärtindikationer och full rörlighet. Så det är bara att fortsätta träna och fokusera på mag- och ryggträning och jag behövde inte komma tillbaka. Happy!
En snäll själ hade lämnat efter sig en dygnsbiljett i parkeringsautomaten vid Saltholmen, exakt vad jag behövde då jag inte brukar ha min bil stående där, tack!

Torsdag
Tvättat, städat och förberett för besök.
Färdig med söndagens responsuppgifter.
Kärt återbesök av saknad vän.
Efter god mat, vin o mys fick jag ett riktigt lyckorus, började skratta och kunde inte sluta.
Fick en tidig julklapp och något väl genomtänkt.

Fredag
Härlig 7 km promenad runt ön.
God Ko-mex middag på Market, smakupplevelse med massa koriander, mumma.
Hög mysfaktor att sitta inne i stugan med levande ljus när det blåser ute.

Lördag
Härlig springtur på ön, kändes som jag skulle kunna springa hur länge som helst.
Lagade thaiinspirerad middag, thai stroganoff vilket blev succé för sällskapet.
Så mycket bättre, Orup imponerade, Carola grät och så även jag, berörd.

Söndag
Provade sushirullband i Göteborg för första gången, gott och kul.
Ny kulturell upplevelse på Götabergsgatans gallerier. Så mycket fint det finns i Göteborg!
Julstämning på Liseberg med musik, ljus och gotter, värmde inombords!
För första gången sen jag flyttade upp till Göteborg vann jag ett stort chokladpaket, lycka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s