Äventyret har börjat!

bild(7)I april i år bestämde jag mig för att det var dags för en förändring i mitt liv. Detta efter att inte ha mått så bra under en tid. Jag hyrde vid denna tidpunkt en stuga ute i Göteborgs skärgård för att komma nära naturen, havet och framförallt mig själv. Jag började äntligen lyssna till mitt hjärta som länge hade försökt tala till mig. Den frihet jag upplevde hade jag inte känt på länge och mycket kom till mig. Jag bestämde mig för att jag skulle ta tjänstledigt ett år och ägna mig åt skrivande och resande.

I september i år startade jag mitt nya äventyr. Jag har påbörjat två skrivarkurser på distans. För mig är det viktigt att läsa på distans så att jag kan känna mig mer fri, platsoberoende och styra över min egen tid. Eftersom jag trivdes så bra ute i skärgården bestämde jag mig för att flytta ut till samma stuga som i våras och hyra ut min bostadsrätt i stan. Ett sätt för mig att också dryga ut studentkassan. Jag har inte bott här i mer än en knapp vecka men det känns helt rätt. Underbart att få vakna upp till den friska havsluften och promenadslingor så nära till hands. Som en fortsättning på den två veckolånga pilgrimsvandring jag precis avslutat i Spanien. En resa jag blev inspirerad att göra efter att ha läst Agneta Sjödins bok: En kvinnas resa.

Det var en helt fantastisk upplevelse och resa som jag varmt kan rekommendera. Jag reste själv men var i stort sett aldrig själv. Människor från hela världen var där och vandrade och jag upplevde så mycket kärlek, vänskap och medmänsklighet. Jag hade otroligt roligt och bär med mig många fina minnen. Några kommer jag att dela med er här och jag ska snart lägga upp lite bilder ifrån resan. Jag fick också en djup vänskap med en kille från Italien som jag kommer att hälsa på nu i oktober. Det händer så otroligt mycket i mitt liv just nu och jag ser med spänning fram emot vad som kommer ske framöver. Hur ofta jag kommer att blogga väljer jag att inte bestämma. Jag citerar istället min kära pappa om sitt pensionärsliv:

Jag gör vad jag vill, när jag vill, om jag vill 🙂

 

2 tankar om “Äventyret har börjat!

    • Vad roligt att du vill följa mig Lina! Det vore supertrevligt att ses över ett glas vin. Vet inte än när jag åker ner men säkert någon gång i november. Kan vi försöka få till en träff med systrarna Lewitz ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s